Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Film

maandag 10 oktober 2022

 
Vervolgdata
maandag 14 november 2022, maandag 30 januari 2023, maandag 13 maart 2023, maandag 17 april 2023
Tijd
14:00 tot 16:30 uur
Inschrijfperiode
vrijdag 1 juli 2022 t/m maandag 3 oktober 2022
Inschrijving te annuleren tot
zaterdag 24 september 2022
Locatie
Pathe Tilburg Centrum, Pieter Vreedeplein 174, Tilburg
Aantal deelnemers
minimaal 100, maximaal 130
Aantal beschikbare plaatsen
42
 

Gastvrouw: Annelieze van Roosmalen, tel.: 06 24 69 75 77

Kosten: € 25,00

 

eb5304e52718442db0b170a373eb843d

 

In deze filmcyclus staan vier films op het programma waarin het leven van vrouwen een prominente rol speelt. Het zijn portretten van vooral jonge vrouwen die op zoek zijn naar hun eigen identiteit met vaak ontroerende, innemende en soms heftige taferelen. De films zijn alle vier geregisseerd door een vrouw. De eerste film, met als titel Drii Winter, is kort na de première want de film is pas vanaf 1 september in de Nederlandse bioscopen te zien. Wie van koormuziek en Zwitserse Alpen houdt kan volop genieten…..

De vijf geselecteerde films zijn:

1. DRII WINTER. Regie: Michael Koch.

De prachtige Zwitserse Alpen dient als decor voor een film over schuld, boete en vergiffenis. Het verhaal wordt van commentaar voorzien met authentieke Zwitserse liederen gezongen door een a capella gemengd zangkoor.

2. SOUAD. Regie: Ayten Amin.

Een aangrijpend verhaal over de tegenstrijdigheden in het leven van Souad in het conservatieve Egypte, waar de druk van sociale media botst met de traditionele religieuze beperkingen, hetgeen leidt tot onbehagelijke, schizofrene levens

3. RADIOGRAPH OF A FAMILY. Regie: Firouzeh Khosrovani.

Met foto’s en videomateriaal uit het familiearchief, afgewisseld met gestileerde shots probeert de regisseuse haar jeugd, haar relatie met haar moeder en het getroebleerde huwelijk van haar ouders uit Iran te reconstrueren.

4. KUESSIPAN. Regie: Myriam Verreault.

Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, groeien beiden steeds verder uit elkaar.

5. MATERNAL. Regie: Maura Delpero.

De film speelt zich af binnen de muren van een zogenaamde Hogar, een Italiaans religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires en volgt drie vrouwen: zuster Paola, een Italiaanse non en twee tienermoeders Luciana en Fatima. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met de implicaties van het moederschap.

De films worden ingeleid door Bert Goessen.

Let op: aanvang 14.00 uur dat is anders dan vorig jaar.

 

 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden