Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Wandeling Andreas Schotel

woensdag 12 mei 2021

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 1 maart 2021 t/m vrijdag 30 april 2021
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 1 januari 2021
Locatie
Dorpsstraat, Esbeek
Aantal deelnemers
minimaal 1, maximaal 1
 

 

Is geannuleerd

Vervoer op eigen gelegenheid
Kosten € 11,00 (incl. koffie/thee met appeltaart)
Gastvrouw Henriëtte Wijdeven 06 12 36 03 67

 

Op 17 mei 2009 wordt in Esbeek het Andreas Schotel Museum geopend. Het bescheiden museum heeft een intieme sfeer en maakt deel uit van de dorpshuiskamer van café Schuttershof. 

Vanaf 1924 kwam Andreas Schotel ieder jaar tijdens de zomermaanden naar Esbeek. Aanvankelijk bivakkeerde hij in een stal op het terrein van de ‘Oranjebond’ en later in een tuinhuisje van 2 x 2 meter op datzelfde terrein. Het kreeg de naam ‘De Schuttel’. Later bouwde Schotel daar nog een slaapkamer bij van 2 x 2 meter en een piepklein atelier. In 2000 is ‘De Schuttel’, op initiatief van de Stichting Vrienden van Andreas Schotel Esbeek en de werkgroep Heemkunde Esbeek, gerestaureerd als blijvende blijk van waardering voor het werk van deze kunstenaar.

 

andreas-schotel

http://www.andreasschotel.nl/wandelroute

 

De Andreas Schotel route is een wandeling langs enkele werkplekken van de kunstenaar. Onderweg kom je schildersezels tegen met zijn werk. Daarnaast staan er kunstwerken langs de route die geïnspireerd zijn op zijn etsen, aquarellen en tekeningen.

Na het bezoek aan het museum neemt de gids je mee voor deze wandeling waarbij je kunt kiezen voor 3 of 10 km. ‘De Schuttel’ is in deze route opgenomen.

 

 

 

 

 

Inschrijven

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden