Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Natuur in de stad (geannuleerd)

donderdag 8 april 2021

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 1 december 2020 t/m donderdag 1 april 2021
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 1 januari 2021
Locatie
De Postelse Hoeve
Aantal deelnemers
minimaal 1, maximaal 1
 

Gastvrouw Gerry van Schijndel

Spreker: Rob Vereijken

 

natuur-stad

 

Natuurliefhebbers trekken in hun vrije tijd naar de natuur buiten de stad. Vaak beseffen ze niet dat ze een natuurgebied achter zich laten. Verschillende vogelsoorten, zoals de gierzwaluw, kerkuil, zwarte roodstaart en de huismus broeden vrijwel alleen in menselijke bebouwing.
Daarnaast leven op kerkhoven, in parken, kloostertuinen en stadsvijvers ook nog een groot aantal interessante planten en dieren. En wat te denken van de dierentuin in vrijwel ieder Tilburgs huis. Daardoor is het vreemd dat we eigenlijk van de natuur in onze dorpen en steden zo weinig af weten.

Rob Vereijken, die verschillende jaren onderzoek heeft gedaan naar vogels en planten in Tilburg, vertelt meer over het leven in het stedelijk gebied. Daarbij komen allerlei Tilburgse stedelijke plekjes met hun karakteristieke natuurwereld aan bod.

Rob Vereijken is ook de auteur van het boek ‘Stadsnatuur: Van Affeseervogel tot Zoemende wingerd', met daarin zo'n 120 verhalen over het natuurleven in je eigen woonomgeving in Tilburg.

 

 

 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden