Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Venetië ritme van de zee (geannuleerd)

woensdag 10 maart 2021

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 1 december 2020 t/m vrijdag 5 maart 2021
Inschrijving te annuleren tot
vrijdag 1 januari 2021
Locatie
De Postelse Hoeve
Aantal deelnemers
minimaal 1, maximaal 1
 

Gastvrouw Ans van de Loo

Spreker: Klaas Bakker

 

venetie-2

http://nl.wikipedia.org/wiki/Venetië_(stad)

 

Klaas Bakker is pianist en speelt in dit programma pianomuziek (klassiek maar niet te zwaar) van merendeels Venetiaanse componisten. Tijdens het spelen vertoont hij bijpassende filmopnames. Tussendoor vertelt hij het een en ander over wat er te zien en te horen is. Het is dus geen normale lezing maar een combinatie van live concert, filmvoorstelling en lezing.


Venetië is anders dan andere steden: het ademt het ritme van de zee. En daarmee trekt het miljoenen bezoekers per jaar, ook al is haar culturele glorietijd allang voorbij.
In dit programma muziek van Venetiaanse componisten, bekend en minder bekend, uit de hoogtijdagen en van later tijd: Gabrieli, Vivaldi, maar ook van andere Italianen als Puccini en Respighi. Maar ook buitenlandse componisten lieten zich door Venetië inspireren: Liszt, Pierné en Mendelssohn.
Er is een grote verscheidenheid aan composities: barcarolles (gondelliederen), Venetiaanse serenades, romances, een visserslied, een nocturne, dansen uit de renaissance, enz.


In de filmbeelden veel aandacht voor het leven op en aan het water: de gondels, het ‘acqua alta’, de prachtige palazzi langs het Canal Grande en de natuur op en rond de kleinere eilandjes van de lagune. En natuurlijk de mensen: de Venetianen èn wij, de toeristen. 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden