Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       
logo-vrouwengildetilburg-kleur

Nieuwsbrief VGT december 2022

Nieuws

We zijn heel blij dat zich een aspirant bestuurslid heeft gemeld en dat is Fien Kollau. Zij gaat vanaf volgend verenigingsjaar de ledenadministratie en de ’lief en leed’ acties overnemen van Nel Bos. Een hele geruststelling, dat we hiervoor een opvolger hebben.

Het verenigingsjaar draait weer volop en nog even in herinnering brengend: voor lezingen hoef je je niet aan te melden, je kunt gewoon binnenlopen. Introducés, ook mannelijke, kunnen ook weer deelnemen voor € 5,- p.p.

Als je af moet zeggen NA de annuleringsdatum van een activiteit, worden ALLE kosten in rekening gebracht ongeacht de reden van afwezigheid.  Nadat de facturen verstuurd zijn, kun je zelf niet meer annuleren (het rode kruisje is dan weg) ook al is de annuleringsdatum nog niet verstreken. Mail in dat geval je annulering naar ofni.[antispam].@vrouwengildetilburg.nl .

NIEUW: we gaan een coulanceregeling hanteren voor de dagreis en de museumdag, omdat die erg duur zijn geworden. De prijs kan een drempel opwerpen, wetende dat je het gehele bedrag kwijt bent als je onverhoopt verhinderd bent. Daarom deze nieuwe regeling: als de dagreis of museumdag meer dan € 50,- kost, zal bij afmelding NA de annuleringsdatum slechts € 40,- in rekening worden gebracht ongeacht de reden van afwezigheid. Dat betekent dat het resterende gedeelte uit verenigingskapitaal wordt betaald.   

Wij werden verrast door het krantenbericht dat De Druiventros vluchtelingen gaat opvangen. We begrijpen dat 50 AMA’s (alleenstaande minderjarige asielzoekers) gedurende 6 weken opgevangen worden en dan wisselt de groep. Het betreft jongens/mannen tussen 15 –18 jaar. Daarnaast is er ook 1 dags-opvang voor gezinnen. We weten niet of dit storend gaat worden voor ons, we zullen het merken.

Een thuisbasis vinden die betaalbaar is, over goede audiovisuele middelen beschikt en een  betrouwbare horeca heeft, wordt een steeds groter probleem. Alle verenigingen kampen hiermee, maar we houden onze ogen en oren open. Waar we eerst over een zaal wilden beschikken voor max. 100 personen, willen we nu ook genoegen nemen met max. 50 personen. Desnoods gaan we inschrijven tot dat maximum, ook voor de lezingen.

Nieuw in ons aanbod wordt de cursus Vrije Expressie. We bieden deze cursus aan MITS minimaal 10 leden zich hiervoor inschrijven. De docente is Erna Weimar, zie het VGT boekje pagina 14 en 15.  Je kunt je vanaf 1 december inschrijven, ook al heb je de workshop in september niet gevolgd. Op 1 februari besluiten we of er genoeg inschrijvingen zijn om te kunnen starten.

Het is tot nu de afspraak dat we bij busreizen vanuit de vereniging geen fooi geven aan de chauffeur. De één vindt dat de chauffeur gewoon een betaalde baan heeft, de ander vindt dat een chauffeur best een extraatje mag hebben. En iedereen heeft natuurlijk de vrijheid om de chauffeur persoonlijk een fooi te geven. Deze afspraak blijkt echter iedere keer tot onwetendheid, twijfel, gemor en discussie te leiden. Veel deelnemers willen wel een fooi geven, maar zijn dan te laat of denken dat het VGT dit doet.  Daarom veranderen we het beleid en geven we voortaan de chauffeur WEL een fooi van 30 euro vanuit het VGT, dit bedrag wordt dan in de deelnemersprijs verrekend.

In deze brief vind je informatie over de inschrijving voor de lunches bij De Rooi Pannen en restaurant Welkom, de cursus Vrije Expressie en de dagreis. Je kunt je ook voor de  eerder aangeboden activiteiten nog aanmelden. De factuur voor het tweede halfjaar (januari-juni 2022) ontvang je half januari.

Oproep vrijwilligers

We hebben dringend een nieuw bestuurslid nodig voor de activiteiten om het aantal activiteiten niet drastisch in te hoeven krimpen. Het aantal lezingen wordt volgend jaar al teruggebracht van 10 naar 8.

Een kwart van onze leden is een zestiger en uit deze leeftijdsgroep is niemand (behoudens de voorzitter) vertegenwoordigd in het bestuur. Daarom richten we specifiek op de zestigers deze oproep: besteed enkele uren per week aan de vereniging, daar maak je veel mensen blij mee. Wij verwelkomen je graag in het bestuur als je op basisniveau met de computer overweg kunt, je hoeft  echt niet allround  te zijn op digitaal gebied. Daarnaast zou het fijn zijn als iemand zich meldt die graag iets bijdraagt en bijvoorbeeld: eenmaal per jaar aan de kascommissie deelneemt (geen specifieke kennis nodig), eenmaal per jaar ons boekje bezorgt in enkele dorpen rondom Tilburg of in de wijk Bredaseweg-west in Tilburg

Voor de volgende activiteiten kan ingeschreven worden

1. Vanaf 1 december inschrijven voor lunchen bij De Rooi Pannen of bij restaurant Welkom,

Het individueel afrekenen van de drankjes is niet meer toegestaan en daarom betaalt het VGT de totale rekening en is de prijs voortaan inclusief 2 drankjes.

De Rooi Pannen woensdag 1 februari 2023, max. 32 personen, aanvang 12.00 uur. Gastvrouw Ans

De Rooi Pannen donderdag 2 februari 2023, max. 32 personen, aanvang 12.00 uur. Gastvrouw Lia

Kosten € 18,-  voor een 3-gangenmenu inclusief 2 drankjes. Met diëten kan rekening gehouden worden indien je dit meteen bij de inschrijving doorgeeft. Let op: alleen dieetwensen, geen eetwensen.

Restaurant Welkom, Brittendreef 9 in Tilburg is nieuw in ons aanbod. Het is het restaurant van het praktijkcollege. Daar kunnen leerlingen voor wie het leren en opgroeien niet vanzelf gaat, laten zien wat zij in hun mars hebben. Als je  hiervoor kiest, stel je dan in op minder professionaliteit dan bij De Rooi Pannen. Het praktijkcollege is geen horeca beroepsopleiding, maar we worden er wel hartverwarmend welkom geheten.  We krijgen daar een 2-gangenlunch inclusief twee drankjes (thee, koffie, wijn, fris).

Restaurant Welkom donderdag 16 maart 2023, max. 20 personen, aanvang 12.00 uur. Gastvrouw Ella.

Restaurant Welkom donderdag 23 maart 2023, max. 20 personen, aanvang 12.00 uur. Gastvrouw Annelieze Kosten € 11,-  voor een 2-gangenmenu. Met diëten kan rekening gehouden worden indien je dit meteen bij de inschrijving doorgeeft. Let op: geen drie maar twee gangen, alleen dieetwensen, geen eetwensen.

2. Cursus Vrije Expressie vanaf 1 december inschrijven

Deze cursus wordt gegeven op donderdagmiddagen van 14.00 – 16.00 uur op de dagen: 23 februari, 2 maart, 9 maart en 16 maart. Kosten € 57,-. De cursus kan doorgaan als er minimaal 10 deelnemers zijn.

3. Dagreis naar Luttelgeest en Schokland op dinsdag 16 mei 2023, vanaf nu inschrijven

Een complete dag uit naar de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest en naar Schokland.

Gastvrouwen Annelieze v. Roosmalen en Lia v. d. Heiden

Programma

08.00 uur  Vertrek met de bus vanaf Tilburg Universiteit

10.30 uur  Ontvangst in Orchideeën Hoeve met koffie/thee met gebak 

11.00 uur  Zelfstandig bekijken van de flora en fauna o.a. flamingo’s en vlinders in een tropische tuin

13.00 uur  Lunch bij de Orchideeënhoeve met koffie/thee

14.00 uur  Met een orchidee als afscheidscadeautje verlaten we de Orchideeën Hoeve en vertrekt de bus naar Schokland

14.30 uur  Rondleiding door  Unesco Werelderfgoed Schokland met afsluitend koffie/thee

17.00 uur Vertrek met de bus naar Tilburg

Rond 19.30 uur aankomst Tilburg

Prijs: € 80,-

Minimaal 40 en maximaal 50 deelnemers

4. Enkele cursussen zijn nog niet gestart, daarom is inschrijving nog mogelijk voor muziek (tot 2 januari) en filosofie (tot 26 februari) zie voor informatie het boekje en de website.

5. Bij de uitstapjes zijn nog enkele plaatsen vrij voor het Stadhuis Den Bosch (tot 31 december), Kasteel Helmond (tot 25 januari) en het Textielmuseum (tot 18 maart). Ook voor de IVN natuurwandeling in mei kun je nog inschrijven, zie het boekje en de website voor informatie.

6. Voor de Nieuwjaarsreceptie is inschrijving tot 29 december 2022 nog mogelijk. Meld je af als je niet kunt komen. Aangemelde leden die niet komen opdagen, kosten de vereniging geld.

Nogmaals de inschrijfprocedure:

  • Op de pagina links zie je INLOGGEN staan.
  • Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  • Nu ben je op de pagina met jouw persoonlijke gegevens en het besloten gedeelte van de website
  • Klik op de activiteit waarvoor je wilt inschrijven
  • Klik onderaan de pagina op inschrijven
  • Klik op verder
  • Klik op afronden of kies nog een activiteit

Let op: PAS BETALEN ALS JE EEN FACTUUR ONTVANGEN HEBT.

Leden en Lidmaatschap

We nodigen nieuwe leden nadrukkelijk uit om zich tot de gastvrouw/het bestuurslid te wenden bij vragen, opmerkingen of gewoon voor een kennismakingspraatje. We willen graag dat iedereen gastvrij opgenomen wordt.

Als je je onverhoopt af moet melden, kun je dat zelf doen door na het inloggen op je dashboard op het rode kruisje achter de activiteit te drukken, zolang dat kruisje er nog staat. Staat er geen rood kruisje meer dan is de annuleringstermijn verstreken of ben je al gefactureerd. De annuleringsdatum zie je bij de activiteit op de website vermeld staan. Geef na facturatie per e-mail ofni.[antispam].@vrouwengildetilburg.nl aan, dat je je af moet melden.

Als je afmeldt nadat de annuleringsdatum verstreken is, krijg je de kosten, minus € 10,- administratiekosten,  alleen terug als iemand van de wachtlijst jouw plaats in kan nemen. Bedragen van minder dan € 10,- komen nooit voor teruggave in aanmerking.

Uitzondering: als de dagreis of museumdag meer dan € 50,- kost, zal bij afmelding NA de annuleringsdatum slechts € 40,- in rekening worden gebracht ongeacht de reden van afwezigheid. Niet afmelden en/of geen wachtlijst dan worden de kosten niet gerestitueerd, omdat het eenvoudigweg te veel werk is om uit te zoeken of wat er nog wel en wat niet afgemeld kan worden bij de betreffende organisatie.  

Je vindt deze informatie ook onder de groene knop Informatie op de website. Het niet de bedoeling dat je onderling met een ander lid ruilt, omdat de eerste persoon op de wachtlijst voorrang krijgt.

Als je je lidmaatschap wilt opzeggen, doe dat dan vóór 31 mei voorafgaand aan het nieuwe verenigingsjaar SCHRIFTELIJK via de e-mail. Dan hoeven er voor jou geen kosten te worden gemaakt voor het boekje. Een telefoontje of terloopse mededeling wordt helaas niet in ons geheugen opgeslagen.

Voor het opstellen van de nieuwe begroting is het ook van belang om te weten van hoeveel leden we kunnen uitgaan.

Indien je toch later opzegt, brengen we de € 28,00 contributie voor 2023-2024 in rekening.

 

 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden