Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       
logo-vrouwengildetilburg-kleur

Nieuwsbrief VGT augustus 2020

Na veel overwegingen heen en weer hebben we besloten om te beginnen met de activiteiten, maar wel met flinke aanpassingen. 

Er zijn minder activiteiten en aanpassingen gelden op het vlak van:

  • het aantal deelnemers,
  • de prijs omdat er minder deelnemers zijn toegestaan en de kosten gelijk blijven,
  • Neem RIVM maatregelen in acht b.v. hou 1,5 meter afstand van elkaar,
  • waar vereist moet een gezondheidsverklaring afgegeven worden,
  • waar vereist worden namen en telefoonnummers van deelnemers doorgegeven,
  • aanwijzingen van de Horeca opvolgen, denk bijvoorbeeld aan het ophangen van de jassen aan de eigen stoel en niet in de gaderobe.

Volgens de RIVM richtlijnen is het verantwoord om ook activiteiten binnen aan te bieden. We vragen echter iedereen om haar eigen afweging te maken, het VGT is en kan niet verantwoordelijk zijn voor mogelijke besmettingen.

Inschrijven kan vanaf 1 september voor de activiteiten t/m december. In de volgende nieuwsbrief die eind november verschijnt, komt de inschrijving aan de orde voor januari t/m mei. De inschrijving start dan op 1 december. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat we toch tussentijdse aanpassingen moeten doen, dus alles is onder voorbehoud.

Omdat er minder leden toegelaten kunnen worden, zullen we proberen de inschrijvingen zelf enigszins eerlijk te verdelen, zodat niet wie het eerst inschrijft ook altijd eerst aan bod komt. Dit voorkomt dat één lid aan alles kan deelnemen en een ander lid aan niets.

We gaan de toewijzing doen op 10 september. Dit betekent dat 

  • je sowieso op de tijdelijke wachtlijst staat tot 10 september
  • iedereen die na 10 september inschrijft een grotere kans heeft om op de blijvende wachtlijst te belanden.

Schrijf toch altijd in, ook als er een wachtlijst is. Misschien veranderen de RIVM-regels of kunnen we de activiteit toch nog bijboeken.

Hierbij tevens een dringende oproep om niet na inschrijving zonder bericht weg te blijven, maar je af te melden zodat iemand anders je plaats in kan nemen. Nu er zo weinig plaatsen zijn, is dit extra belangrijk.

Voor de contributie ontvang je in september een factuur, de activiteiten gaan we dit jaar pas achteraf  in rekening brengen vanwege de onzekerheid over noodzakelijke aanpassingen.

24 sept. Jaarvergadering van 14.00 – 14.45 uur.

Iedereen is welkom, maar we stimuleren dit keer niet om de vergadering te bezoeken. Er staan geen belangrijke beslispunten op de agenda en we kunnen maar 36 leden plaatsen.  Mochten er meer inschrijvingen komen, dan houden we dezelfde jaarvergadering voor de tweede keer van 15.00- 15.45 uur.  Je kunt alleen inschrijven voor 14 00 uur, maar het is mogelijk dat je vanwege veel belangstelling om 15.00 uur geplaatst wordt.

Er is geen collecte rondgang, maar er staat een soort collectebus bij de zaalingang en we vragen je om daar een gift aan de stichting Melania in te deponeren.

Er zijn geen kosten aan de jaarvergadering verbonden, maar inschrijven vóór 19 september is verplicht. 

UITSTAPJES

16 sept. Spoorzone wandeling  prijs € 6,-. Er is plaats voor 1 gastvrouw + 35 leden, inschrijven vóór 10 september

8 oktober Voorlinden en Oranje hotel gaat niet door. 

13 okt. Palingrokerij gaat niet door.    

5 + 12 + 13 + 20 nov.  Proef de kade gaat niet door.        

Hiervoor in de plaats komt een wandeling door het  Piushavengebied met deels bezoek aan Aabe terrein. De data en aanvangstijden zijn gelijk aan die van Proef de Kade, prijs 6,-.  Wij geven zo nodig namen en telefoonnummers door aan de Stadsgidserij.

1 dec Citytour gaat niet door. 

18 dec Kerstviering blijft hetzelfde, maar voor maximaal 66 leden.

7 januari Nieuwjaarsreceptie gaat niet door  

Voor alle activiteiten in de Postelse Hoeve  geldt dat we op 1,5 meter afstand van elkaar zitten met de jas aan de stoel en dat we niet onnodig rondlopen. De Postelse Hoeve krijgt indien vereist de namen en telefoonnummers van de aanwezige leden door.

LEZINGEN

Gaan vooralsnog allemaal  door, maar inschrijven is verplicht. 

Er kunnen maar 38 leden inschrijven per lezing, terwijl er meestal tegen de 100 leden aanwezig zijn. Voorlopig zijn introducees NIET welkom.

De lezingen zijn niet meer gratis, ze kosten € 3,00 per lezing, maar dat is inclusief een kopje koffie/ thee in de pauze. Ook voor lezingen geldt: meld je a.u.b. ook weer af als je onverhoopt toch niet kunt komen, zodat er iemand van de wachtlijst kan opschuiven!                         

CURSUSSEN

Film gaat niet door 

Overige cursussen

Maximaal 23 inschrijvingen per cursus. Omdat de aantallen meer dan gehalveerd zijn, is de prijs helaas duurder geworden. De prijs is nu wel inclusief koffie of thee  in de pauze.

Kunstgeschiedenis prijs wordt € 50 inclusief € 11,00 voor koffie/thee in de pauze.

Literatuur prijs wordt € 45,- inclusief € 11,00 voor koffie/thee in de pauze.

Biologie st prijs wordt € 45,- inclusief € 8,80 voor koffie/thee in de pauze.

                                                

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden