Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief verschijnt in de maanden december en april. Deze krijgt u voortaan als bijlage in de mail toegestuurd. Indien u geen e-mailadres heeft ontvangt u de Nieuwsbrief per post. Hierin staat de ontbrekende en aanvullende informatie van het boekje.

Nieuwsbrief K.V.G. Tilburg april 2018 

 

Beste Dames,

 

In deze Nieuwsbrief ontvangt u de laatste informatie over het jaarprogramma van 2017 - 2018.

 

Begin januari kregen wij het droevige bericht dat onze voorzitter, Marianne Vugs, heel plotseling is overleden. We betreuren het dat zij maar zo kort onze voorzitter heeft kunnen zijn. Wij zijn haar veel dank verschuldigd voor haar inzet.

 

Meerdere keren hebben wij een oproep gedaan voor nieuwe bestuursleden. Tijdens de jaarvergadering 28 sept 2017 is Jossy van Loon benoemd tot bestuurslid. Zij zou zich bezig gaan houden met het maken van het programma. Echter na enkele maanden gaf zij te kennen dat ze deze taak te zwaar vond voor 1 persoon en zij besloot af te treden als bestuurslid. Met ingang van het nieuwe verenigingsjaar 2018 – 2019 gaan Koby en Coby ons verlaten. We blijven dan met 3 bestuursleden over. Te weinig mensen om al het werk te verzetten dat nodig is om u een volledig en mooi programma te kunnen presenteren. Wij doen dus nogmaals een dringend beroep op u als lid van het K.V.G. om u op te geven als bestuurslid. Hebben wij in sept. er geen 2 bestuursleden bij dan gaan we op de jaarvergadering bespreken of en hoe het K.V.G. nog kan voortbestaan.

Wij zijn een vereniging met 250 leden. Het kan toch niet zo zijn dat er niemand is die in het bestuur zitting wil nemen. Indien u besluit ons te ondersteunen in onze werkzaamheden neem dan contact op met een van de bestuursleden.

 

Vervanging verouderde digitale programma’s

Het bestuur is zich aan het voorbereiden om met ingang van het nieuwe verenigingsjaar 2018 – 2019 met het e-Captain programma te gaan werken.  Om in de toekomst de ledenadministratie, de financiële administratie en de administratie voor activiteiten en cursussen vlot te laten verlopen, hebben we ons georiënteerd op een nieuw digitaal programma.

De huidige programma’s zijn zeer verouderd en erg omslachtig, zowel voor de leden als voor het bestuur.

Bij e-Captain kwamen we op een speciaal programma voor verenigingen.

We hoorden dat Goirle, Berkel- Enschot, Dongen en Bladel hier ook reeds mee werken.

Deze versie heeft vele voordelen voor u als lid.

  • U kunt direct op uw computer, laptop, iPad of telefoon (indien u daarmee op internet kunt) inschrijven voor activiteiten en cursussen
  • U schrijft in via de website.(www.kvg-tilburg.nl) In het menu rechts op de site is een link “inloggen” (in de eerste helft van mei zichtbaar).
  • U hoeft niets meer te kopiëren en per mail op te sturen.
  • U kunt zelf zien waarvoor u zich hebt ingeschreven.
  • U kunt zelf zien wie er zich nog meer hebben opgegeven voor dezelfde activiteit. (dit kan makkelijk zijn voor u als u samen ergens naar toe wilt of samen wilt reizen.)
  • U krijgt per email een factuur over wat u moet betalen. U kunt uw eigen facturen inzien, daar kunt u ook zien waarvoor u hebt ingeschreven en hebt betaald.
  • U kunt zelf uw gegevens wijzigen als deze niet kloppen. (adres, telefoon, emailadres of geboortedatum)
  • Het programmaboekje blijft u gewoon per post ontvangen.

 

In de eerste helft van mei krijgt u de inloggegevens, gebruikersnaam en wachtwoord toegestuurd. Wij adviseren u deze gegevens goed te noteren. Wij vragen u dringend uw persoonlijke gegevens na het ontvangen van uw inloggegevens zo spoedig mogelijk te controleren en indien nodig te wijzigen. U kunt ook uw toegezonden wachtwoord wijzigen in een voor u eenvoudiger wachtwoord.

 

Wij begrijpen dat het voor menigeen een hele omslag is en wij gaan, indien nodig, u begeleiden bij het invoeren. De mensen die geen email hebben of problemen hebben bij het inloggen kunnen contact opnemen met Mia Velthuijsen, tel: 06 – 10 82 60 63.

 

Bestuur K.V.G.

 

Wandelingen

Het Noorderbos (code 8050): woensdag 11 april 2018 van 14.00 uur – 16.00 uur.

De Drijflanen (code 8051): woensdag 9 mei 2018 van 14.00 uur – 16.00 uur.

Voor beide wandelingen kunt u zich nog opgeven. U dient dan contact op te nemen met  Mia Velthuijsen, tel: 06 – 10 82 60 63.

Wilt u bij betaling uw lidnummer en de code voor de desbetreffende wandeling melden.

 

Museumbezoek Afrikamuseum dinsdag 17 april

Voor informatie zie de Nieuwsbrief van dec. 2017 of u raadpleegt de website.

 

Mariaviering

Deze vindt plaats op dinsdag 15 mei van 10.00 uur – 10.30 uur. Daarna op eigen kosten koffie/thee met gebak bij De Postelse Hoeve.

 

Dagreis

Dit jaar is de dagreis gepland op donderdag 24 mei en we gaan naar Tongeren (België) een stad en haar verleden, Haspengouw “Het Toscane van het Noorden”.

Tongeren.. de oudste  stad van  België is zeker de moeite waard voor een bezoek. Met zijn prachtige cultuur en bezienswaardigheden ademt deze stad geschiedenis uit.
Van de Romeinse en middeleeuwse stadwallen en de imposante gotische basiliek en het begijnhof ( beschermd als UNESCO-werelderfgoed) tot de grote markt en het stadhuis.
Bij aankomst in Tongeren krijgt u een korte stadwandeling  onder leiding van een gids over de grote markt waar zich het standbeeld van Ambiorix bevindt en brengt u een bezoek aan de Basiliek.
Na de korte rondleiding staat er voor u een heerlijke lunch klaar, hierna maken we een prachtige rondrit o.l.v. een gids naar Haspengouw.
Haspengouw “Het Toscane van het Noorden” is bekend om zijn vele fruitteelt.
Appels, peren, kersen, aardbeien, bramen, bessen, zelfs wijndruiven … Haspengouw is na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. Een regio vol voorjaarsbloesems, oogst verse lekkernijen en fruitige activiteiten.

Vanaf station Universiteit rijden we richting Tongeren waar we in het stadje Thorn een stop zullen maken voor een heerlijk kopje koffie met vlaai.

Dagtocht is incl. 2 x koffie/thee met vlaai, rondwandeling o.l.v. een gids, lunch, rondrit met gids en op de terugweg nog een stop waar we nog een kopje koffie/thee krijgen aangeboden.

We vertrekken vanaf station Universiteit om 08.15 uur en zijn ’s avonds om 19.30 uur weer bij de opstapplaats.

Kosten voor deze reis zijn € 55,00.

Aanmelden vòòr 15 april 2018 op rekening NL90 RABO 0191 2840 84. Vergeet niet uw lidmaatschapsnummer te vermelden bij de betaling. Uw betaling is uw inschrijving.

Gastvrouw voor deze dag is Koby Eijsbouts Tel: 013 – 850 38 92.

 

De chauffeur is tijdens de reis ook onze reisleider. Hij zal u wijzen op de bijzonderheden van de stad Tongeren en de streek Haspengouw. Daarom vinden wij het gepast dat de chauffeur een fooi krijgt. We zullen tijdens de rit een mandje rond laten gaan waarin u uw vrijwillige bijdrage kunt deponeren.

Collecte

Tijdens de Kerstviering is er een collecte gehouden voor de Johan Stekelenburg Stichting De opbrengst hiervan is € 343,79. Totaal is door de vereniging € 400,00 overgemaakt aan de stichting. De heer Ronald Overbeek Bloem (penningmeester) van de Johan Stekelenburg Stichting heeft op de website in het gastenboek een dankwoord geschreven.

 

Overleden

Marianne Vugs, voorzitter van het K.V.G.

Marijke Lauffer-de Jager

 

Nieuwe leden

En natuurlijk een hartelijk welkom aan onze nieuwe leden.

 

Hennie van Tuijn     

Thea Vennix           

Hanneke Verhoeven 

Ans Cuijpers         

Corry v.d. Sande      

Yvonne Eijsermans  

Anne van de Wiel     

Paula Smulders