Dagreis

 

 

Tongeren (België) een stad en haar verleden, Haspengouw “Het Toscane van het Noorden”.

 

 

 

Datum

24 mei

Vervoer

bus

Vertrekpunt

Station Universiteit

Vertrek tijd

08.15 uur

Kosten

€ 55,00

Gastvrouw

Koby Eijsbouts Tel: 013 – 850 38 92

 

Tongeren.. de oudste  stad van  België is zeker de moeite waard voor een bezoek. Met zijn prachtige cultuur en bezienswaardigheden ademt deze stad geschiedenis uit.
Van de Romeinse en middeleeuwse stadwallen en de imposante gotische basiliek en het begijnhof ( beschermd als UNESCO-werelderfgoed) tot de grote markt en het stadhuis.
Bij aankomst in Tongeren krijgt u een korte stadwandeling  onder leiding van een gids over de grote markt waar zich het standbeeld van Ambiorix bevindt en brengt u een bezoek aan de Basiliek.

Na de korte rondleiding staat er voor u een heerlijke lunch klaar, hierna maken we een prachtige rondrit o.l.v. een gids naar Haspengouw.
Haspengouw “Het Toscane van het Noorden” is bekend om zijn vele fruitteelt.
Appels, peren, kersen, aardbeien, bramen, bessen, zelfs wijndruiven … Haspengouw is na Zuid-Tirol de grootste fruitstreek van Europa. Een regio vol voorjaarsbloesems, oogst verse lekkernijen en fruitige activiteiten.

Vanaf station Universiteit rijden we richting Tongeren waar we in het stadje Thorn een stop zullen maken voor een heerlijk kopje koffie met vlaai.

 

Dagtocht is incl. 2 x koffie/thee met vlaai, rondwandeling o.l.v. een gids, lunch, rondrit met gids en op de terugweg nog een stop waar we nog een kopje koffie/thee krijgen aangeboden.

 

We zijn ’s avonds om 19.30 uur weer bij de opstapplaats.

Kosten voor deze reis zijn € 55,00.

Aanmelden vòòr 15 april 2018 op rekening NL90 RABO 0191 2840 84. Vergeet niet uw lidmaatschapsnummer te vermelden bij de betaling. Uw betaling is uw inschrijving.

Gastvrouw voor deze dag is Koby Eijsbouts Tel: 013 – 850 38 92.

 

De chauffeur is tijdens de reis ook onze reisleider. Hij zal u wijzen op de bijzonderheden van de stad Tongeren en de streek Haspengouw. Daarom vinden wij het gepast dat de chauffeur een fooi krijgt. We zullen tijdens de rit een mandje rond laten gaan waarin u uw vrijwillige bijdrage kunt deponeren.