Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Kaasmakerij De Schaepsdyck

woensdag 23 maart 2022

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
woensdag 1 september 2021 t/m woensdag 2 maart 2022
Inschrijving te annuleren tot
maandag 28 februari 2022
Locatie
Langenbergseweg 18a, Gilze
Aantal deelnemers
minimaal 15, maximaal 35
Aantal beschikbare plaatsen
35
 

Vervoer                           op eigen gelegenheid

Kosten                             € 9,00

Gastvrouw                       Henriëtte Wijdeven 06 12 36 03 67

21-schaapsdijck 2

 

De Schaepsdyck is een familiebedrijf met hart voor de dieren, het product en ook voor de omgeving. De kaasboerderij is te vinden tussen Gilze en het Brabantse Alphen, onder de rook van Tilburg.

Tot aan de jaren ’30 van de vorige eeuw was dit een uitgestrekt heidegebied waar schapen gehouden werden voor o.a. het beheer van de heide en het vruchtbaar maken van de akkers. De wol werd verwerkt in de Tilburgse textielfabrieken en het vlees en de melk waren nodig voor de consumptie. Nu worden hier weer schapen gehouden en maken de eigenaars hun eigen kaas. Hun grootste trots is de gerijpte Boeren schapenkaas, zonder toevoegingen.

Het programma start met koffie/thee en proeverijtjes met kaas. Hierna volgt een stukje geschiedenis en krijgen we voorlichting over het bedrijf en over het proces van het maken van de kaas. Daarna gaan we naar de eigenlijke kaasmakerij en vervolgens naar de rijpingsruimten en de kaasopslag.

Als afsluiting gaan we de schapen zelf bewonderen.

 

 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden