Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Revolutionaire ontwikkelingen in de medische wereld (geannuleerd)

woensdag 25 november 2020

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
dinsdag 1 september 2020 t/m dinsdag 24 november 2020
Inschrijving te annuleren tot
dinsdag 24 november 2020
Locatie
De Postelse Hoeve
Aantal deelnemers
minimaal 20, maximaal 40
 

Lezing is geannuleerd

 

Gastvrouw Nel Bos

Spreker: Jan van Eijck

 

medische-ontwikkelingen

 

De wereld van de zorg is erg veranderd dankzij revolutionaire ontwikkelingen in beeldvormende diagnostiek (van Röntgenstralen tot de PET-scan), enorme medicamenteuze mogelijkheden zoals de pil, de penicilline en de insuline, opereren met het Gamma-knife en microchirurgie, inenten tegen zowat alle infectieziekten en kunnen praten over van alles zoals genderidentiteit en doodgaan. De levensverwachting voor de Nederlandse man is nu 79 jaar en voor de vrouw 83 jaar. Krijgen zij nog de kans om dood te gaan?
In zijn lezing vliegt Jan van Eijck door de polikliniek van de gezondheidszorg en komt tenslotte uit bij de afdeling financiën, want de euro gaat in de toekomst bepalen wat er kan en wat er niet kan! Het gebruiken van het gezonde verstand mag daarbij echter niet ontbreken!

Jan van Eijck werd geboren in Alphen (1950) en studeerde geneeskunde in Nijmegen. Hoewel opgeleid tot huisarts werkte hij 34 jaar bij de GGD in Tilburg (tot maart 2013) als arts Maatschappij & Gezondheid. Hij deed daar nog dienst voor “CSI-Tilburg” (forensisch politieonderzoek) tot 31 december jl. In zijn vrije tijd is hij voorzitter van de Heemkundekring in Goirle en al 34 jaar conservator van het Museum De Dorpsdokter in Hilvarenbeek.

 

 

 

 

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden